Държавната инвестиционна корпорация „Катар Холдинг“ е заявила сериозен интерес към проекти в българското земеделие и производството на месни и млечни продукти. Това е станало ясно по време на среща между президента на България Росен Плевнелиев и изпълнителния директор на катарската държавна инвестиционна корпорация Ахмад Мухамад aл Сайед.

 

Една от най-големите инвестиционни компании в света има желание да инвестира в земеделието в България. Пред българския президент Ахмад Мухамад aл Сайед е потвърдил интереса на корпорацията към проекти в земеделието у нас и към производството на месни и млечни продукти. „Създаването на дългосрочна национална програма в подкрепа на земеделието, която да се финансира от „Катар Холдинг“, е напълно възможна, но и държавата трябва да свърши много работа, защото Катар разчита на тясно сътрудничество с институциите“, коментира президентът.

 

Той допълни, че успехът на такива проекти зависи и от активността на Българската селскостопанска академия, браншовите организации и специализираните селскостопански институти. По време на срещата Ахмад Мухамад aл Сайед е подчертал готовността на държавната инвестиционна корпорация да подкрепи фирмите от България, които желаят да инвестират в Катар.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!