Сами разбрахме, че механизирането е начинът да продължим с животновъдството, което е нашата основна дейност. Вече вървим само в тази посока – да намалим максимално ръчния труд, защото работна ръка трудно се намира. Започнахме да работим с Агритоп, защото  ни предложиха подходящи за нас решения.
 
Семейната ферма на Георги Георгиев се намира в село Марково, област Шумен. В стопанството  отглеждат 200 крави млечно направление и обработват 500 дка земя. Шуменският фермер се занимава само с животновъдство от 15 години. Започва с две крави, а през 2015 година вече са 150. Тогава Георги Георгиев се запознава с търговския представител на фирма Агритоп Ивелин Димитров, който му предлага няколко технологични решения за подобряване на ежедневните дейности във фермата.
 
„Бях скептично настроен към европроектите, но се сблъсквахме се с много трудности, работата вече беше много, а работна ръка все не достигаше. Тогава се запознахме с Ивелин Димитров от фирма Агритоп. С него успяхме много добре да се сработим и му гласувахме доверие. С Агритоп подадохме първия проект, който беше одобрен и вече е изпълнен. Започнахме да работим с тях, защото  ни предложиха подходящи за нас решения, които да облекчат двете най-основни дейности във фермата – доенето и почистването на обора“, споделя Георги Георгиев.
 
 
С този проект във фермата се внедрява централен млекопровод DeLaval с шест доилни апарата. Другото технологично решение, внедрено от фирма Агритоп, е монтирането на скрепер за почистване на тора в обора, в който отглеждат животните.
 
Механизирането на тези два основни за млечните ферми процеси значително облекчава работата им и им позволява да намалят персонала - от шест работника тогава днес спокойно се справят само с един. С доенето се занимават Георги и жена му, като по този начин фермерът имат по-добро наблюдение над животните и е напълно запознат със състоянието им. 
 
 
„Сами разбрахме, че механизирането е начинът да продължим с животновъдството, което е нашата основна дейност. Вече вървим само в тази посока – да намалим максимално ръчния труд, защото работна ръка трудно се намира“, допълва шуменският фермер.
През същата година Георги Георгиев купува телехендлер Weidemann 4512, фуражораздаващо ремарке и балопреса. Балирането и силажирането правят само с фолио и сезал на германската фирма Zill.
 
Основният обор, в който отглеждат кравите, е стара селскостопанска сграда, а отглеждането на телетата е в мултифункционално хале Agrotel. Този начин на отглеждане на телета е отлична алтернатива на отглеждане в обор. Специалното PVC фолио предпазва животните от вятър, дъжд или сняг, А UV защитата във фолиото отблъсква слънчевите лъчи през летния период.
 
Вторият проект, който шуменският фермер подава, е с цел да облекчи друга много важна част в животновъдната ферма – приготвянето на смесени фуражи. Това ще се постигне с инсталиране на фуражна кухня RIELA с две текстилни клетки за съхранение на дневните фуражи, благодарение на която процесът ще е напълно автоматизиран, приемното ще се зарежда директно с телехендлера и за около три часа ще се смила 4 тона готов фураж, необходим за четири дни.
 
 
„Доверяваме се изцяло на фирма Агритоп, защото всички решения и машини, с които ни оборудваха, са съобразени много добре спрямо размера и работата във фермата. Всичко, което са оборудвали и доставили, е работещо, а най-важното е бързата реакция и добрият сервиз. Агритоп е фирма, която винаги изпълнява поетите ангажименти - за нас това е най-важното. Затова отново с тях подадохме и втори проект“, добавя Георгиев.