Мина Варджиева е технолог с 25-годишен опит. Тя е взела присърце мисията да възстановява традиционни технологии, чрез които едно време стопаните са превръщали издоеното мляко във вкусен продукт. С нея се запознахме на Фермер Експо Раковски, където тя демонстрира направата на ръчен кашкавал.
Как се прави ръчен кашкавал?
Мина Варджиева е технолог, с нея се запознахме на Фермер Експо Раковски

Стратегията “От фермата до трапезата”: България трябва да намери своите цели и да ги защити
Второто събитие EIT Food Awareness Day маркира предизвикателствата пред производителите и преработвателите на храна

Производител към веригите: За да станем големи, ни трябва пазар
Ще реастартираме, но няма да е на 100%, защото трябваше да се разделим с обучените си кадри, споделя производител на гъби шийтаке

Данчо Кощилаков: Имаме сигурност за изкупуването на зеленчуците
Изкупните цени няма да са по-ниски от миналогодишните, подчерта председателят на Асоциация Български пипер

Красимир Кумчев: Производството на зеленчуци да се субсидира със 150 млн. лв.
Държавата трябва да гарантира доставките на материали и консумативи в земеделието до края на 2020 г., настоява производителят

Оптимизъм сред зърнопроизводителите
Очакваните затруднения с доставките на торове, препарати и резервни части, се оказаха неоснователни, коментира зърнопроизводителят Илия Проданов

Трети Агринар: Мястото на фермерските продукти в търговските вериги
Представители на бранша обсъдиха горещата тема за фермерските храни в търговските вериги
1 КОМЕНТАРА
04.10.2019