Повечето фермери в днешно време се опитват да продават готовата си продукция чрез онлайн реклама или Facebook. Един румънски животновъд от окръг Олт е избрал друга платформа – приложението WhatsApp, съобщава agrointel.ro.

Франция защити уникално козе сирене

Преди повече от десетилетие 41-годишният Емил Добре се отказва от добре платената работа като финансов консултант, за да посвети времето и силите си на отглеждането на кози. Днес той има 400 животни. Произвежда сирене, кефир и кисело мляко. Те са толкова търсени на пазара, че клиентите му са принудени да се записват в списъка с чакащи.

Самият Добре се е натоварил със задачата да доставя поръчките. Няма да го видите на пазара. Реализира продукцията си чрез директна доставка.

"Направихме група в WhatsApp заедно с един колега, започнахме да получаваме поръчки и така започна всичко", разказва фермерът.

Денят на Емил Добре започва в 5:00 сутринта и свършва късно вечер.

Работата ми не е лесна, но е красива, казва 41-годишният фермер. На месец той произвежда почти тон млечни продукти. Вече знае всички тайни на най-вкусните млечни продукти.

Емил продава килограм козе мляко на цена от 2,42 лв., а сирената си за минимум 12,10 лв./кг (с 2 лв. по-евтино от сиренето в магазина).  

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Един от най-богатите румънци пасе овце

De minimis: Кланици са изкупили 40 845 агнета в извънредното положение

На живо: Как да повишите добива на мляко от породата Лакон?