Джиджи Бекали, чието богатство възлиза на приблизително 450 млн. евро и го нарежда сред 11-те най-богати румънци, е известен сред съгражданите си с любовта си към овчарството.

Липсата на кланици спъва отглеждането на овце и кози

Преди дни финансистът, който е известен по света като собственик на футболния клуб FCSB (Стяуа), бе забелязан в компанията на своето стадо овце, информира румънското издание click.ro, цитирано от agrointel.ro.

Мултимилионерът, чиято репутация в последно време беше сериозно опетнена - озова се в затвора за измами, се поразходил в компанията на животните от порода Лакон. За да спази неписаното правило, че всеки богаташ трябва да разполага с най-доброто, преди време Бекали специално поръчва овцете от Испания.

Бизнесменът многократно е изразявал в медийното пространство страстта си към овцевъдството. Дори смята овцете си за най-ценния си актив. Само такава страст може да обясни как в скъпи обувки Бекали се устремява смело към кошарата.

Преди да се отправи на безгрижна разходка из земите си, оценени на милиони евро, Джиджи Бекали паркирал в задния двор на фермата лъскав Mercedes GLE на стойност поне 100 000 евро.

След това в спортно облекло влязъл в кошарата. След кратка проверка на стадото опитният овцевъд Джиджи Бекали извел животните на паша, за да им се порадва близо половин час.

Румънските медии споделят, че бизнесменът почти всяка седмица навестява овцете си.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подмярка 5.2: 100% финансиране за репопулация на стопанствата

Шап по овцете: Рискът е минимален, но мерките са важни

Животновъди, ето какво трябва да знаете за подмярка 5.1