„Патология, свързана с храненето и управлението на процеса на възпроизводство“ е тема на втория онлайн семинар, организиран от Асоциация за развъждане на породата Лакон в България. 

Асоциация за развъждане на Лакон: С маркетингов план за своите фермери

Първото от серията събития за членовете на асоциацията се случи на 14 май, когато експерти от чужбина и родни овцевъди обсъдиха храненето на дребни преживни животни.

„Идеята на асоциацията е да повиши ефективността на добива на мляко, а това се постига с правилно хранене и отглеждане на животните. Преди 15 март испански експерти посетиха няколко наши ферми и установиха, че фермерите знаят как да гледат животните си. Има обаче някои тънкости, с които те могат да повишат квалификацията си по отношение на гледането на овцете от породата Лакон“, обясни за Агри.БГ организаторът Мариана Бандова.

Лектор на втория семинар е Хуан Карденас, ветеринарен доктор нутриционист. Той е завършил ветеринарна медицина в Университета в Кордоба, Испания, преподавател в Международния университет на Андалусия и Училище за овчари на Андалусия. Има над 15-годишен опит в храненето на малки преживни животни.

Фермерите ще могат да задават въпроси в реално време и на д-р Хосе Кортес – експерт в областта на храненето и отглеждането на овце, кози, крави, коне, свине, птици, риби и диви животни. Той е дългогодишен консултант на ферми в Европа, Южна Америка, Близкия Изток. 

Агри.БГ е единствената медия, която получи ексклузивна възможност да излъчи онлайн семинара, вярвайки, че така ще бъдем полезни не само на фермерите, които са избрали породата Лакон, но и на всички останали овцевъди в страната, които биха искали да почерпят от знанията и уменията на опитни специалисти от чужбина.