Любо Миланов е един от многото българи, които от години живеят в Испания. Той решава да проведе един експеримент – как реагират чужденците на родното кисело мляко и домашната лютеница. Харесват ли испанците нашите традиционни продукти и биха ли си купили от тях? 

Да опитаме български раклет

Испанците, които са опитали от нашето кисело мляко и лютеница, ги оценяват по десетобалната система с 10. Те определят нашето кисело мляко като невероятно, отлично и много вкусно.

Българското кисело мляко е най-вкусното в света, защото само у нас вирее в естествена среда бактерията Lactobacillus bulgaricus. А домашната лютеница е с неповторим вкус и аромат.

Повечето испанци не знаят, че киселото мляко произхожда от България, те смятат, че родината му е Гърция. Испанците споделят още, че биха си купили от нашите продукти, но на пазара се намира само от гръцкото кисело мляко.

„Българските продукти се харесват в Испания и това не е изненада. Изненада беше, че никой не знае, че киселото мляко идва от България, казва Миланов пред DarikNews.