Земеделското министерство и Министерството на туризма създадоха първата у нас интерактивна географска карта на 12-те винено-кулинарни дестинации в страната.
 
 
Информацията е дигитализирана и вече е достъпна на интернет страницата на туристическото министерство в рамките на проекта „Сподели България“. 
 
Интерактивната карта дава възможност бързо и лесно да се получава информация за туристически атракции, за типични кулинарни специалитети и за виното, характерни за конкретен район.
 
Включено е и описание на туристическите забележителности, всяка е отбелязана с точното си географско местоположение. Това може да помогне на туристите по-лесно да намерят обектите, които искат да посетят.
 
Винено-кулинарните дестинации, описани на картата, са 12. Те включват 55 общини на територията на цялата страна, близо 120 туристически забележителности, над 80 характерни храни и 12 традиционни вина.
 
Целта на дигиталната карта е да допринесе за насърчаването на пътуванията в страната, да популяризира някои по-малко познати туристически обекти и да подкрепи местната икономика.
 
                          Дванадесет винено-кулинарни дестинации в България

Източник: Министерство на икономиката