По случай своята 25-та годишнина, фирма Оптиком отново заинтригува присъстващите на международното селскостопанско изложение БАТА АГРО Есен 2016, с премиерни модели на нова земеделска техника на щанд от 1300 кв. метра.
 
 
Още в първия ден на форума, земеделци видяха за първи път новите машини с марка JCB. Иновативните модели бяха представени в присъствието на специалния гост на щанда на компанията – британския посланик, носител на Ордена на Британската империя – Емма Хопкинс, която сподели пред камерата на Трактор.БГ:
 
„Много съм щастлива да видя британски марки за селскостопанска техника на най-голямото аграрно изложение в България, БАТА АГРО Есен 2016. Много съм горда от факта, че една от най-известните британски марки JCB, благодарение на страхотното си партньорство с фирма Оптиком, е на българския пазар.“
 
 
На БАТА АГРО Есен 2016 за първи път бе представен тракторът JCB Fastrac 8330, който изпревари дори световната си премиера. Благодарение на Оптиком, родните земеделци видяха отблизо първият високоскоростен трактор с 350 к.с и с безстепенна трансмисия. Инженер Димитър Петров, сервизен и продуктов специалист в Оптиком, обясни повече за техническите специфики на JCB Fastrac 8330. 
 
„Тракторът е с уникална концепция, като теглото му е разпределено 50% на предния и 50% на задния мост, като по този начин имаме много добро разпределение на теглителното усилие между предния и задния мост и много добро теглене на тежкия инвентар. Това ни дава с по-малка маса, по-нисък разход на гориво и много голяма производителност. Тракторът е снабден с новата кабина Common Plus, с която операторът ще се чувства много удобно при работа в полето, както и при работа с транспорт с висока скорост до 70 км/час.“
 
Друга изключителна премиера бе на новия телескопичен товарач JCB Agri Pro, с иновативната трансмисия Dual Tech VT, която комбинира в себе си прецизността на работа при ниски скорости на хидростатичното задвижване, заедно с перфектните теглителни усилия на PowerShift трансмисията. 
 
 
Освен новата трансмисия, товарачът е оборудван с пълен пакет умна хидравлика, която JCB представи преди година и половина на световния пазар. По този начин двете комбинации предоставят перфектната машина на оператора, който комфортно може да я управлява с джойстика, монтиран на седалката и с пълен пакет led работни светлини за работа в тъмните части на денонощието. 
 
На щанда на Оптиком своето завръщане в класа трактори от 160 до 180 к.с, направи премиерният високотехнологичен трактор Landini Active 175. 
 
„Тракторът е задвижван от 6.7 литров 6 цилиндров двигател FPT, произведен в заводите на Iveco. Той задвижва PowerShift трансмия, която е с 6 диапазона и 4 предавки под товар и всичко това се управлява от новата ултрамодерна кабина на Landini.”
 
 
Интерес предизвика и новият Landini серия 2 с мощност 48 к.с. – наследник на досегашните трактори от серия Mistral, полезен универсален помощник за малки стопанства.
 
Италианските трактори McCormick също показаха премиера - нов за българския пазар е моделът McCormick X6.440 LS (Load sensing), с двигател 140 к.с. и хидравлична система „closed-centre” с помпа с регулируем обем, която осигурява дебит от 110+38 л/мин. за захранване на всички хидравлични функции за висока ефективност и максимална надеждност.
 
 
Освен професионални решения и продуктивни комбинации на аграрна техника с атрактивни ценови оферти, Оптиком ООД предлага на земеделци и лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца за машини JCB. Лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.
 
Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com или на телефон: 0700 20 205