Какво му е нужно на един зърнопроизводител при жътва? Нулево разпиляване и нисък разход на гориво! В това е убеден и Мирчо Петров от кооперация „Златен клас” в плевенското село Писарово.

Той избира да се довери на новия хедер за слънчоглед SunStar –  Amtecoharvest, и не съжалява. Резултатите дотук оправдават очакванията му.

„Доволни сме доста от приспособлението. Най-вече бих отбелязал тази средна греда, която доста добре спомага за поемането на материала и за нулевото разпиляване. Бих отбелязал и намаления разход на гориво и време, което е от доста голямо значение. Пилеенето при приспособлението е нула и сме доста доволни от резултата”, споделя земеделецът.

Разработката на хедера се базира на дълги разговори с фермери и обсъждания на предимствата и недостатъците на други модели, предлагани у нас. Всичко, което стопаните не харесват при другите хедери, тук е променено. Конструкцията запазва добрите латиноамерикански идеи и ги допълва с немска прецизност.

Първите собственици ожънаха благополучно, без нито един проблем, без една една минута спиране на жътвата. И с много нисък разход на гориво! 

От Металагро обещават, че така ще бъде и занапред – без аварии, без ремонти, без нужда от резервни части. В края на петгодишната гаранция хедерът ще жъне толкова добре и толкова надеждно, както при първата жътва, обещава фирмата производител.

Какви са предимствата на SunStar?

•    Самовъртяща се тръба вместо щит – тя посреща стеблата и се завърта от досега с тях;

•    Задвижване от немски производители, като всеки е най-добър в своята област – ремъчно задвижване, проектирано и доставено от Оптибелт;

•    Цялата режеща система – редуктор, ножова лента и всичко останало  от Schumacher, Германия. Такава е традицията, която „Металагро” следва – най-доброто от най-доброто. Това заслужават фермерите!

•    SunStar има възможност за регулиране на канала между лифтерите в зависимост от дебелината на стеблата на слънчогледа.

•    Сменяема рамка с регулиране на наклона към камерата – това е възможност да се адаптира лесно към следващия комбайн на собственика. Ако смените комбайна, ние ще ви доставим рамка, която се сменя лесно. За перфектно съгласуване това не е достатъчно, затова механиците от „Металагро” ще настроят и задвижването на хедера за синхрон с новия комбайн;

•    Възможност за регулиране на положението на работните органи – мотовило и самовъртяща се челна тръба. Но ви съветваме да не го правите. Хедерът е настроен заводски за маслодаен слънчоглед и за всеки друг висок до 180 см. За много нисък и много висок слънчоглед използвайте движението на камерата и наклона на рамката;

•    5 години гаранция.

Защо да изберете SunStar за жътва на слънчоглед?

•    Жъне ефективно и икономично
•    Лесно се обслужва – качествена грес на редуктора на 50 часа и проверявайте ремъка, когато се сетите;
•    Не е направен да ви създава грижи. Направен е за жътва!

И не забравяйте – комбайнът не жъне, жъне хедерът. Комбайнът вършее ожънатото, онова, което не е разпиляно и е стигнало до него. Затова хедерът има значение.

„Знаем, че SunStar няма да е яркото слънце във вашето стопанство. Но ще бъде звезда – истинска звезда в своята работа”, гордо споделят от „Металагро”.

За повече информация и поръчки потърсете представителите на Металагро