Всеки фермер се стреми да си улесни работата, да намали разходите и да работи при по-добри условия. Всичко това е възможно и все по-достъпно благодарение на новите интелигентни решения. Преходът от традиционно към дигитално земеделие е вече факт, а голям принос в този процес има шведката компания SVEAVERKEN

С над 100-годишен опит зад гърба си, SVEAVERKEN продължава да бъде пионер в създаването на надеждно оборудване, което прави фермерите по-модерни, силни пред предизвикателствата и лесно адаптиращи се към промените.

Основана през далечната 1911 г., до ден днешен SVEAVERKEN надгражда своята продуктова линия в областта на интелигентното земеделие. Стремежът на компанията е да помогне на земеделските производители да повишат производителността, да редуцират разходите и да отключат повече възможности за своя бизнес.

Решения за едно по-добро бъдеще на агросектора

SVEAVERKEN е специализирана в три водещи области: полево прецизно земеделие, дигитализирано животновъдство и мениджмънт на тревни площи.

От системата за автоматично управление F100 до съвършения робот RoboPusher Nimbo, SVEAVERKEN демонстрира модерни технологии, без които всеки фермер, стремящ се към развитие, вече не може. Нека разгледаме някои от последните иновативни разработки.

Край на загубата на семена и торове

Наскоро компанията пусна нова продуктова линия Sveaverken F100 – система за автоматично управление, която улеснява автоматизираните и прецизни операции на полето. Автопилотът поддържа безплатен спътников сигнал PPP и технологията ISOBUS, която го прави съвместим с всяка машина и инвентар. Работи еднакво добре с всички брандове и модели селскостопански машини, като трактори, комбайни, сеялки и пръскачки, през всички сезони.

Sveaverken F100 се интегрира идеално със софтуер за управление на фермата (FMS). Без усилие фермерите могат да рационализират работния процес и правилно да разпределят задачите. Безпроблемно те могат да проследяват и управляват движението на инвентара, осигурявайки точен контрол и ефективно използване на ресурсите.

Щастливи стада, щастливи животновъди

Споменатият вече RoboPusher Nimbo гарантира на стопаните по-малко остатъчен фураж, по-голям прием на храна и по-висока млечна продуктивност. Този автономен робот избутва храната към кравите в обора, като елиминира нуждата от ръчен труд и гарантира нейната свежест. Консумацията на енергия е минимална, дневният добив на мляко се увеличава с до 3%, а остатъчният фураж намалява от 3%-8% до само 2%-3%.

MooCollar Bree пък е интелигентен нашийник за говеда, който подобрява управлението на добитъка. Чрез него могат да се прогнозират топлинните цикли и най-доброто време за заплождане, както и да се откриват навреме потенциални заболявания на животните. 


Стана ли ви интересно? Открийте повече за продуктите и услугите на шведския бранд на SVEAVERKEN.COM