Слънчева класна стая на открито с билкови градини, алпинеуми с цветя и занимателна зона за спорт и игри ще бъде изградена в СУ „Никола Вапцаров“ в град Генерал Тошево. Това ще се случи по проект на Министерството на околната среда и водите в рамките на националната кампания „Чиста околна среда 2021“.

Студенти ще трупат опит във фермата на Недко Митев

Общо две са учебните заведения от добруджанската община, които ще обучават възпитаниците си в сферата на земеделието и екологията. 

Проектите имат и още една цел, свързана с последствията от COVID-19. Чрез тях ще се създадат условия за физически дейности на открито – в градинките, спортните площадки и алпинеумите. Идеята е децата да са повече сред природата и да са активни, уточняват от Общината. 

Вторият финансиран проект е на детска градина „Пролет“ и е наречен „Здрави и щастливи деца, сред красива и зелена околна среда“. Чрез него малчуганите ще се учат на първи стъпки в екологичната култура.

Най-малките жители на Генерал Тошево ще правят сами екокът с цветя, вечно зелени храсти и билки. В двора на детската градина ще бъде изграден и алпинеум. По този начин ще се оформи място за учене и творчество на открито. Не са забравени и зоните за спортни игри, които ще бъдат оборудвани със съоръжения за мини футбол и баскетбол.