Министърът на икономиката Драгомир Стойнев се срещна със шейх Ахмад бин Джасим ал Тани, министър на икономиката и търговията на Катар, информират от МИЕ. Очаква се в близко бъдеще да бъде подписан Меморандум за създаване на съвместна инвестиционна компания в областта на животновъдството, с който ще стартира износът на агнешко месо от България за Катар.

 

Общ Инвестиционен фонд между България и Катар ще стимулира и подпомага развитието и на агробизнеса в България, стана ясно на проведена среща между министърът на икономиката Драгомир Стойнев и премиерът на Държавата Катар и министър на вътрешните работи Н.Пр. шейх Абдулах бин Насер бин Кхалифа Ал Тани. Премиерът на Държавата Катар увери, че катарската страна ще се запознае подробно с всички взаимоизгодни за двете държави проекти и ще съдейства за тяхната реализация.

 

Драгомир Стойнев обяви пред катарската страна и предстоящото откриване на Служба по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Република България в Доха, която да съдейства за успешното реализиране на всички наши общи икономически и инвестиционни проекти. Работата на Смесена комисия за икономическо и търговско сътрудничество ще допринесе за увеличаване и на стокообмена между България и Държавата Катар чрез включване на нови продукти с износен потенциал.

 

Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на откриването на втората сесия на българо-катарската Смесена комисия в град Доха, Катар. Сред стоките, които страната ни може да предложи за катарския пазар, са: агнешко, овче и пилешко месо, зърнени храни, минерална вода, закваски за млечни изделия. Разгледани бяха възможностите за сътрудничество със страната от Близкия изток в областта на търговията и инвестициите и земеделието.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!