Нововъведенията са навсякъде около нас. Четири свинеферми на различни места в света показват как приложили новостите и направили малки стъпки към улеснение и автоматизация на стопанствата си, вървят напред. Материалът е публикуван в pigprogress.net. 
 
 
Farm Beerens, Холандия: Повторно използване на енергия
Повторното използване на енергия е важно, тъй като допринася за устойчивостта на фермата и намалява разходите. В чужбина често се използва топлината, идваща от скруберите за въздух на друго място във фермата. Това е възможно чрез внедряване на системи за топлообмен. В Холандия тази практика макар и полезна е по-трудно осъществима заради доста ниските температури. Затова в приложение влиза разработка от еластомери и пластмаси, която комбинация не позволява замръзване. Новата система може да се види във фермата Beerens. 
 
Снимка: pigprogress.net
 
Farm Siljebjerggaard, Дания: Изпитване на свине 
В Северна Европа свободното раждане е широко разпространено през последните няколко години. Системите, предоставящи по-голяма свобода за свинете-майки през периода на кърмене се популяризират доста активно в чужбина. Ферма в Дания решава да изследва кой е най-хуманният начин и разработва 10 вариации, за да провери това. 
 
Снимка: pigprogress.net
 
Green Acres Farm, САЩ: Наблюдение на прасета
За да разберат по как най-добре усвояват храната си, ферма в САЩ провежда поредица от хранителни опити върху свине и други животни. В стопанството си животновъдите са обособили отделно място, където провеждат анализите. То може да побере 288 свине, 84 крави и 5 500 домашни птици.
 
Снимка: pigprogress.net
 
Iowa Lakes, САЩ: Студенти, които се грижат за прасета
Прасета във фермата на колеж в САЩ се радват на грижите на група студенти. Всички те са избрали да изкарат двугодишен курс по свиневъдство. По този начин студентите могат да усъвършенстват знанията си и да ги приложат на практика. Фермата е разширена през 2013 г. за последно, като в момента капацитетът й е 56 свине-майки.
 
Снимка: pigprogress.net