Фирма Универсал – НВГ представи новостите при дюзи за пръскачки и тяхното прилагане в земеделието, съвместно с немският лидер Lechler по време на пролетното издание на най-голямото изложение за селскостопанска техника Бата Агро – Пролет 2016.


От немския производител изразиха задоволството си от развитието на съвместната си работа с фирма Универсал. Те отчетоха, че благодарение на доброто партньорство и безупречен професионализъм от страна на техния дилър, дюзите с марка Lechler стават все по-популярни и търсени сред българските земеделци.
 

 

По време на изложението за първи път на българския пазар бе показана новата дюза Lechler IDTA, която спечели сребърен медал на последното изложение Агритехника в Германия.

Пред Трактор.БГ Винфред Вигман, Експорт мениджър на Lechler за България каза: Тази дюза е предназначена за професионалните фермери, които обработват много декари, като използването им спестява препарат. Изцяло нова технология. Тя осигурява максимално качество с висока скорост. При тази дюза имаме много по-добро покритие при пръскане и също така замърсяването на околната среда е взето под внимание и минимизирано, а заедно с това се оптимизират и разходите за препарати за растителна защита.
 

Обемът на разпръскване с препарата в тази дюзата е разпределен 60% в предната част и 40% в задната. Това дава оптимално напречно разпределение, дори и разстоянието до културата да варира заради склонове, неравности или движение на щангите. Размерът на капчиците в предната част на дюзата е малко по-малък, отколкото в задната част, а броят на капките в струята се увеличава при необходимост и така се гарантира оптимизирано покритие на площта.

 

Другият фокус, който бе поставен на изложението Бата Агро от фирма Универсал и немският производител на дюзи Lechler, бяха дюзите за течен тор. Това е обусловeно от възможностите за оптимизиране на производствените разходи от страна на производтелите при използване на течни торове, тъй като цената на азота в течните торове много често е по-ниска в сравнение с тази в гранулираните. 
 

Винфред Вигман поясни: Именно в това направление ние от Lechler подпомагаме точното и равномерно разпределение на течните торове с повишена производителност чрез плоскопръскащи или специални дюзи за торове. Те гарантират прецизно и уникално прилагане към границите на нивата. Същевременно трябва да отбележим, че течният тор осигурява по-добро третиране на растенията, особено при суша, като директно повлиява на растението за разлика от гранулираните препарати на пазара. Технологията на праволинейно прилагане, която прилага Lechler гарантира и подобрява икономическия резултат от прилагането на течни торове и фермерите могат да бъдат спокойни за резултатът, който постигат.
 

Този продукт се предлага в три варианта - дюзи за прилагане на течен тор почвено, дюзи за прилагане на течен тор по време на вегeтация и системи с капкови маркучи/тръби, които се използват предимно на късен етап от растежа или при лоши атмосферни условия и гарантират най-висока сигурност.
 

Допълнителна информация за пълното портфолио дюзи за пръскачки Lechler можете да получите от официалния импортьор за България Универсал НВГ – Долна Оряховица:

 

www.universal-nvg.bg

Мобилен: 0887227460; 0886834233

Е-mail: [email protected]