Граждани, земеделци и търговци подписаха декларация за създаването на Българска земеделска партия (БЗП). Учредителната декларация на новия политически проект бе представена на събрание на Инициативния комитет.

В нея се посочва, че създаването на БЗП е водено от желанието за промяна в модела на управление на България като се даде възможност за по-голямо влияние на гражданите върху институциите. Партията е отворена за всички граждани и организации, които имат идеи и желания за тяхната реализация. БЗП ще бъде широко отворена и в нея ще могат да членуват всички хора, които споделят демократичните цели на партията и искат да работят за икономическото развитие на страната, заяви председателят на събранието на Инициативния комитет д-р Пейчо Касъров.

Това не е нов политически старт за водача на новата земеделска партия. През 2007 г. д-р Пейчо Касъров,  е втори в листата на Коалиция Единен национален фронт за регион Ямбол, в която влизат и малките партийни формации ПП Нова зора и ПП Национално движение за спасение на отечеството.  На 12 април 2013,  Пейчо Касъров пък е сред публичните дарители на Движение България на гражданите като справката сочи, че е отделил безвъзмездно 200 лв в подкрепа на партията на Меглена Кунева.

Според учредителната декларация БЗП ще работи за конкурентноспособно земеделие и туризъм, които са основният двигател на икономиката в страната. БЗП ще работи за България като развита земеделска и туристическа държава. „Трябва да имаме основна идея да създадем средна класа в България -тя е гръбнака на нацията. Има ли средна класа държавата е добре, няма ли значи е зле”, посочи д-р Касъров. По думите му новото, което БЗП ще предложи на хората е да работи за тях с чисти цели без да води компроматни войни с другите партии. БЗП ще излъчва кандидатите си от места- от областните структури и сред хората, които се познават, а не от партийната централа, категоричен бе той.

Целите на новата формация са развита икономика,развито земеделие, развит туризъм, държавни институции, които работят за хората, а не против тях, се посочва в декларацията.


Партията няма да обслужва лични интереси и няма да стане тоталитарна, обещава д-р Касъров. Политическата концепция на новите земеделци е насочена към „център”. Те ще работят с неправителствени организации, с браншовите организации в областта на земеделието и туризма и ще се вслушва в тяхните съвети и предложения. БЗП ще работи за хора, на които им се работи за страната и искат да живеят в една модерна България. В новия политически проект ще има лекари, икономисти, хора на изкуството и всички които приемат идеята да помогнат на страната си и не искат децата им да отиват да учат в чужбина, посочват от БЗП.




© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!