В животновъдните стопанства в Австрия през миналата година са се появили на бял свят 580 хиляди телета, като близо половината от тях са получили не само номер в регистрите, но и свое собствено име.
 
 
От общия брой новородени телета 260 хиляди животни са били описани, както с всички необходими идентификационни данни, така и с име, показват данни от „Централната работна група на австрийските стопани на едър рогат добитък“ (ZAR), пише austria-today.ru.
 
Собственото име коректно е вписано на клеймото и върху ушната марка на животното. Всичко се случва, естествено, по желание на фермерите. Българските животновъди не биха се изненадали от това наглед ново явление в сърцето на Европа. За нашите стопани е съвсем нормално всяка крава да си има свое собствено име.
 
От друга страна новата мода в животновъдните ферми в Австрия може да се окаже интересен пазарен подход. Дали купувачите биха предпочели млякото от крава, която не е анонимно животно?
 
Съществува голяма вероятност млякото, което виенчанинът вади от хладилника си,  да е дадено от крава на име Сузи или Белла. Говеждото на свой ред може по-рано да е било Макс или Вили. Такива са най-популярните женски и мъжки имена за телетата, родени през миналата година в Австрия.
 
И така: има ли значение как се казва кравата? И дали съществува връзка между красотата и благозвучието на името и млеконадоя? Пазарът ще покаже.