От 6 февруари тече информационната кампания на Министерството на земеделието за разясняване на условията по прилагане на Стратегическия план.

Всичко за Кампания 2023

Към срещите има огромен интерес от страна на фермерите, а на няколко места залите дори не успяха да поберат всички стопани, желаещи да се запознаят с новостите в ОСП 2023-2027.

На 9 февруари информационната кампания се проведе в Добрич. Близо 400 земеделски стопани от областите Варна, Шумен, Силистра и Добрич се опитаха да влязат в залата на Областна администрация в Добрич, за да се запознаят с условията и да зададат въпросите си по новия Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони у нас. Залата обаче се оказа твърде тясна за големия наплив на фермери и от земеделското ведомство се принудиха да изнесат презентациите по два пъти. 

На 14 февруари пък се проведе информационната среща в Хасково. Залата в сградата на общината също не успя да побере земеделските стопани от областите Стара Загора, Кърджали и Хасково, научи Агри.БГ.

Хората са имали възможност да слушат разясненията и извън помещението, тъй като е имало допълнително озвучаване. 

Тесните зали на редица места обаче показаха, че хората имат огромен интерес към разясненията. 

На срещата във Велико Търново експерти от Министерство на земеделието споделиха от опита си, че една среща няма да бъде достатъчна за стопаните да разберат новите условия, интервенции и параметри на ОСП 2023-2027.

Вероятно и това е причината от ресорното ведомство да ангажират Националната служба за съвета в земеделието да продължи инициативата със срещи, след като кампанията на министерството приключи.