Форум StartUP Bio (Започни Био бизнес) ще се проведе на 24 април в зала София на ИНТЕРПРЕД – Световен Търговски Център, София. На него ще присъстват над 200 души – предприемачи, био производители, търговци на био продукти, студенти и млади
хора, които искат да стартират собствен бизнес.

Целта на форума е да насърчи предприемачеството в сферата на био бизнеса – производство, земеделие и търговия, представяйки възможностите за стартиране на такъв бизнес в България.

StartUP Bio се състои от две части в два последователни дни. По време на първия ден конферентната част на събитието ще бъде съпроводена от изложение на био продукти с вход свободен.

Вторият ден участниците във форума ще имат възможност да се включат в практическо посещение на мандра за производство на био кисело мляко в с. Мало Бучино, община София.

Програмата на форума ще представи състоянието и тенденциите на вътрешния и международния пазар на био продукция. Ще се разяснят нужните сертификати за стартиране на подобен тип бизнес, необходимите начални инвестиции и източниците на финансиране. Ще бъде обърнато специално внимание на различните бизнес модели в био бизнеса, както и на създаването на добър маркетинг за био продукти.

Гост-лектори на Startup Bio ще бъдат опитни български био производители и търговци, които ще споделят своя опит с бъдещите предприемачи. Част от гост-лекторите са Любомир Ноков, основател и управител на Био България, Здравка Смиленова, основател на Био-хотел „Моравско село”, Красимир Кунчев, управител на Балкан Биосерт, Стоилко Апостолов, управител на Биоселена.

StartUP Bio e част от поредица специализирани форуми организирани от фондация Start UP. Събитията насърчават предприемачеството сред младите хора в България, като представят възможностите за стартиране на бизнес в различни сектори на икономиката. Start UP изгражда екосистема за стартиращи фирми в България. Пробужда предприемачески Дух, като организира национални и регионални предприемачески събития и състезания.

За повече информация startup-bg.org.

Програмата на форума можете да изтеглите от ТУК, както и от download центъра на Фермер.БГ.