Днес от 18 ч ще е официалното откриване на нов фермерски пазар в София. Той ще е на територията на столичния пазар „Иван Вазов“, предаде Фермер.БГ. Пробно фермерският пазар на пазар „Иван Вазов“ в София стартира преди 2 седмици, днес ще бъде официално открит.

 

Над 10 земеделски производители и фермери са потвърдили участието си, очаква се поради големия интерес броят на участващите фермери да се увеличава. Фермерският пазар „Иван Вазов“ ще се организира всяка сряда. Ралица Касимова от сдружение „Устойчиво общество“ сподели, че целта на организатори и партньори е ежедневно в различни райони на София да има фермерски пазари.

 

До момента фермери предлагат на столичани, а и на гостите на София, продукти на фермерския пазар „Римската стена“, който се организира всяка събота.

 

Организатори и партньори са: Столична община, пазари Юг, сдружение „Устойчиво общество“, Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели, сдружение „Трансформатори“, Хранкооп-София, група Град и екологично сдружение „За земята“.

 

Фермерският пазар „Иван Вазов“ ще предлага плодове, зеленчуци, билки, подправки, мед, хляб, брашно, сирене, кашкавал, масло, сладкиши, както и веганска храна. Предвидени са и екоработилници. Организатори и партньори обещават празник за откриването на фермерския пазар с много настроение, занаятчийска бира и дегустации.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!