Депутатите Виолета Желева и Никола Динков поставиха пред земеделския министър Румен Порожанов въпроса какви са възможностите фермерите от граничните райони  и от Странджа-Сакар да получат подкрепа по действащата Програма за развитие на селските райони (ПРСР).
 
 
„Каква е политиката на МЗХГ относно насърчаване на инвестициите в тези райони?“, питат народните представители, като очакват устен отговор в рамките на парламентарния контрол на 18 май.
 
В своя въпрос депутатите припомнят, че според действащите критерии по ПРСР 2014-2020 г. приоритет имат области от Северозападна България. 
 
„В същото време райони с признати проблеми в инфраструктурата, демографията, заетостта, не са отчетени при ранкинга за кандидатстване по частните мерки. Става въпрос за приетите от правителството програми за райони на Странджа-Сакар и за пограничните райони на страната“, обясняват Виолета Желева и Никола Динков.
 
 
Те очакват от министъра и информация дали през новия програмен период 2021-2027 г. пограничните райони на страната и Странджа-Сакар ще намерят място сред приоритетните за подпомагане. 
 
 
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!