До няколко дни ще има повдигнати обвинения на бивши министри, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в четвъртък по повод на темата има или няма доклад на ДАНС за корумпирани членове на кабинета "Станишев".

Както Фермер.БГ вече писа един от министрите, които ще бъдат привлечени като обвиняеми, ще е бившият земеделски министър Валери Цветанов от квотата на ДПС. Очаква се това да стане другата седмица. Проблемът обаче е, че той не си е получил призовката, защото не може да бъде открит и не отговаря на телефона си. Твърде вероятно е бившият министър да е на почивка в чужбина, предполагат от прокуратурата. Затова са отправили запитване до МВР дали има информация Валери Цветанов да е напускал страната. Ако той е направил това с автомобил, едва ли е било засечено, пише Mediapool.

Бившият министър от квотата на ДПС ще бъде обвинен за заменки на земи и гори от типа "кон за кокошка". Най-вероятно ще му бъде търсена отговорност за злоупотреби със служебно положение в особено големи размери.
Другото очаквано обвинение е срещу бившия шеф на Държавната агенция по горите (ДАГ) Стефан Юруков (БСП). Той вече е привлечен по едно дело за сделка в къмпинг "Златна рибка" край Созопол. Преди два дни от прокуратурата съобщиха, че го разследват за заменки във Варна, Вършец и Сапарева Баня. Обвинителите са убедени, че Юруков ще стане редовен техен клиент, тъй като се проверяват още редица сделки, сключени по време на краткия му, но завиден като активност мандат начело на ДАГ.

По темата четет още:

Бившият министър на земеделието Валери Цветанов изигра ролята си на бушон