Откриване на хипермаркет само за стоки на български производители предлагат от Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“.

Министерството на икономиката ще подкрепи идеята на Сдружението каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде Фокус. Това се случи в рамките на среща между министъра и Сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ за подписване на споразумение със за обединяване на действия за защита на българското производство и осигуряване на условия за реализацията на произведените в страната стоки и услуги.

Това споразумение е важно, тъй като то ще даде огромна подкрепа на българските производители. Стойнев допълни, че за него на първо място е защита на националните интереси. Защитата на европейския инетерес е важна, като трябва да защитаваме европейските ценности като страна-членка на ЕС, но за мен, на първо място, стои националният интерес, подчерта министърът. По думите му, това споразумение ще даде по-голям достъп на българските производители до пазари, българските производители ще имат по-голяма подкрепа на износ на българска продукция в чужбина. Драгомир Стойнев, каза още, че идеята за хипермаркета тепърва ще се обсъжда, като за сега няма конкретни данни за това, по какъв начин той ще функционира.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!