Има вероятност одитният доклад на Сметната палата за финансовото състояние на Селскостопанската академия да се е загубил по пощите или да е попаднал в ръцете на неизвестни лица. Копие от доклада, което е пратено на Академията е в неизвестност от 26 юни, става ясно от кореспонденция между Сметната палата и научното звено.

Председателят на Сметната палата Валери Димитров опроверга твърдението на ръководството на Селскостопанската академия /ССА/, че не е изпратено копие от одиторския доклад. В свое писмо от 29 Юни 2011 г. Димитров обяснява, че копието е пуснато по пощата още на 24 Юни с обратна разписка. Според пощенското клеймо и разписката, както пише шефът на Сметната палата, в Академията са приели плика на 28 Юни. От научното звено обаче са на противоположното мнение и отричат да са виждали важния документ.

За експертите и за общественоста остава загадка, къде е въпросното копие на документа. На медиите беше отхвърлена молбата да получат копие на доклада с мотив, че информацията в него е обект на прокурорско разследване. Остава въпросът, защо толкова секретна информация се мотае по пощите и нарушение ли са допуснали компетентните органи, които не са осигурили сигурността на информацията?

Изтегли писмото от Сметната палата до Академията от ТУК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Научни работници от ССА поискаха оставката на Мирослав Найденов
ССА: С махането на проф. Бъчварова ще ни разпродадат и разграбят
Институтите към Селскостопанската академия  излизат на протест
Светла Бъчварова: Некоректно се тълкува докладът на Сметната палата за дейността на ССА
Институтите в Агроакадемията защитават председателя си Светла Бъчварова
Светла Бъчварова реагира остро, след като се заговори за нейната оставка
Сменят председателя на Селскостопанската академия заради системни нарушения