Ще подам ръка на следващия земеделски министър, който ще застане начело на МЗХ в Служебния кабинет. Това каза в интервю за Фермер.БГ министърът в оставка проф. Димитър Греков след като Премиерът Пламен Орешарски депозира оставката на Кабинета.

Би следвало да има една приемственост, която да помогне земеделието да върви в една посока. И това, към което съм се стремял през последната една година, е да приема положителното от предходните министри, да се съобразявам с европейските и нацоналните изисквания, и с интересте на земеделските производители, коментира Греков.

Миснистърът в оставка заяви още: Искам да подчертая, че периодът на служебното правителсво е изключително важен за земеделието, защото през този период ще се приеме и утвърди Програмата за развитие на селските райони.

Служебният Кабинет ще поеме отговорността за защитата, отговорите, които трябва да се дадат на ЕК по Програмата за селските райони. Ето защо приемствеността тук е наложителна, защото ние сме се ръководили от пропуските, които са допуснати през миналия програмен период, анализирали сме ги и сме направили една нова програма, която да отговаря на традициите и изискванията на стопаните, каза още проф. Греков.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!