„Ще работя с всички, които искат да работят за благото на страната ни и за сектор земеделие”. Това каза проф. Димитър Греков при поемането на поста на министър на земеделието и храните от проф. Иван Станков на официална церемония в МЗХ.


„Смятам, че трябва да има приемственост, затова ще продължа всички досегашни положителни практики. Трябва да направим стратегия и да развием приоритетите си в секторите зеленчукопроизводство, животновъдство, овощарство, хидромелиоративното строителство и др.”, каза министър Греков. „Моето желание е да назнача трима заместник министри, защото това е огромно министерство”, допълни той.


Проф. Станков посочи, че най-важното през мандата е било, работата му по Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период. „Ние определихме най-важните приоритети за бъдещото аграрно производство. Вие ще продължите борбата да отстоявате нашата позиция. Това, което заявихме е много ценно и важно за аграрния сектор – обвързаните плащания с производството, малките ферми, биопроизводството. Трябва да изградим хидромелиоративната система. Аз съм убеден, че вие ще се справите”.


Проф. Иван Станков показа на новия министър кабинета му и подари бележник и химикалки, с които да подписва важните за страната и за развитието на земеделието договори. Министър Греков получи и икона на Свети Георги, която да го пази.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!