Министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчии награди на четирима ветеринарни лекари, които бяха отличени с приз "Ветеринарен лекар на 2015г." в направление "Цялостен принос". 
 
Това са д-р Георги Атанасов Гинев, ОДБХ - Габрово; д-р Кирил Павлов, ОДБХ - Кюстендил; д-р Васил Добрев, ОДБХ - София област и д-р Рилка Тодорова Даргова, ОДБХ - София област, съобщи министърът във Фейсбук профила си.
 
„Благодаря на всички ветеринарни специалисти, които присъстваха на церемонията, за това, че бях част от техния празник. Пожелах на тях и техните семейства да бъдат живи и здрави. Ако в изминалата година е имало моменти, в които са се чувствали некомфортно, аз съжалявам за това. Надявам се, че пътят, по който сме поели с изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев и неговия екип, с екипа на МЗХ, и ресорния заместник-министър Цветан Димитров, е път, който ще подобри системата. Път, който ще направи и самите тях повече удовлетворени от своята работа. Отправих апел към ветеринарните специалисти - тяхната работа да бъде винаги в полза на обществото. Благодаря на всички за извънредния труд и вярвам, такива са условията, че следващата година ще бъде по-добра“, коментре Танева.
 
В направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите" бе отличена д-р Валентина Николаева Мелемова, ОДБХ - Смолян. В същата категория за „Млад специалист“ бе наградена д-р Иванка Пламенова Кузманова, дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите" ЦУ на БАБХ.
За ветеринарен лекар на 2015 г в направление „Контрол на храните" бе избрана: д-р Валентина Митовска, ОДБХ - София град, а наградата връчи председателят на СВЛБ д-р Михаил Бащавелов. Той връчи и отличието „Млад специалист“ в същата категория на д-р Анше Кунгьова, отдел „Контрол на храните", ОДБХ-Благоевград. 
 
Заместник-изпълнителният директор на БАБХ инж. Антон Величков връчи наградата в направление „Граничен контрол" на д-р Мариана Шумова, ГКПП „Капитан Андреево" 
Приза ветеринарен лекар за 2015 в направление „Наука и образование“ получи д-р Звезделина Киркова от Ветеринарно медицински факултет към Тракийския университет.
В направление „Лабораторни дейности“ е удостоена д-р Ваня Манолова. 
 
Наградите на Българския ветеринарен съюз бяха в направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите". Наградени са: проф. д-р Михни Люцканов двмн, декан на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет, за успешно изведена Европейска акредитация на ВМФ при Тракийски университет, Стара Загора, д-р Милен Костадинов от Областна колегия на БВС Пловдив, за цялостна работа в клиника за домашни любимци- град Пловдив., д-р Иван Иванов от областна колегия БВС Търговище, за установяване на заболяването антракс в село Еленино, община Попово и вземане на незабавни мерки за опазване на животни и хора, д-р Иван Атев от областна колегия на БВС Разград, за откриване и доказване на паратуберколоза по едрите преживни животни и научна публикация по темата и д-р Красен Пенчев от Областна колегия БВС Разград получава наградата. за участие научна група на практикуващи лекари в птицевъдството на Европейския съюз. „Особено съм щастлив, че ние номинирахме едни заслужили хора от нашия бранш, които доказаха себе си. С общи усилия можем да решаваме проблемите на ветеринарномедицинската професия“, каза председателят на БВС д-р Трифон Цветков.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!