Часове след оставката на ресорния министър Румен Порожанов, премиерът Бойко Борисов предложи председателя на земеделската комисия в парламента и бивш земеделски министър Десислава Танева за новия стопанин на агроведомството, съобщи БНР.
 
 
Проектът за персонални промени в Министерския съвет е внесен в Народното събрание и ще бъде гласуван утре сутрин.
 
Оставката на Порожанов беше подадена след като стана известно разминаване в имотната му декларация, както и след оставането на зам.-директорка на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова  половин месец след решението тя да напусне Фонда.
 
"Още утре ще направим смяната, но първо ще уведомя коалиционните партньори и самия човек", каза Борисов и добави: "Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте".
 
 
[news]
Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. Завършила е висше икономическо образование в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг“ АД и дъщерни дружества. „Бизнес дама“ на 1998 година. 
 
Председател е на Комисията по земеделието и горите в 41 НС от 29 юли 2009 до 14 март 2013 г. Министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. От 10 май 2017 г. Десислава Танева е председател на Комисията по земеделието и храните в 44 НС.