Добре е да има Закон за браншовите организации, коментира сливенският депутат от ГЕРБ Десислава Танева.
 

Този закон е готов в работен вариант, но заради липса на консенсус не е гласуван от предишното Народното събрание, посочи още тя.
 

Създаването на Закон за браншовите организации е много добра идея, по която е работила парламентарната комисия по земеделие в 41-вото НС, на която Танева беше председател.
 

„За съжаление, по отношение на представителността, коя браншова организация ще е национално представителна, с право на участие в законодателните инициативи и работата на изпълнителната власт по отношение на нормативните актове, не се получи съгласие поради липсата на консенсус. Да не говорим, че БСК, БТПП остро възразиха срещу приемането на такъв закон. Той е готов в работен вариант и ако управляващата коалиция сметне, че въпреки това неразбирателство, може да се гласува такъв закон, аз лично бих го подкрепила”, коментира Танева пред Фокус.

Според депутата е добре да има такъв закон, защото самостоятелно отделните браншови организации не са успели да се обединят, за да отстояват позициите си.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!