За Фермер.БГ от  ДФ Земеделие - Разплащателна агенция заявиха, че във вторник и сряда тази седмица са изплатени 448 заявления по мярка "Агроекология"  на стойност 2 млн. лв. От ДФЗ заявиха още, че в момента се разглеждат проектите по мярка "Агроекология", по които бяха изискани допълнителни документи от страна на бенефициентите. Припомняме ви, че крайният срок за плащанията по мярката изтече на 30-и Юни.

 

Фермери, членове на Социална мрежа "Фермер.БГ", заявиха, че са се обаждали в Разплащателна агенция, от където им било отговорено, че не вчера ( 30-и Юни ) е бил крайният срок за плащания по мярка "Агроекология". Служителите в администрацията даже уточнили, че някои проекти могат да се гледат и през месец  Септември, когато свършват летните отпуски. Тази позиция и това твърдение на служители на ДФЗ - РА напълно противоречи на изявеното в интервю пред Фермер.БГ уверение на шефката на ДФЗ - Калина Илиева, която в края на м.Май бе категорична, че всички проекти по мярката ще бъдат изплатени до крайния срок.

 

Веселина Ралчева, Председател на Национална асоциация биопродукти, заяви пред Фермер.БГ, че на среща вчера в ДФЗ им е било заявено, че всъщност няма краен срок за изплащане на средствата по мярката, а 30-и юни е краен срок само за плащанията по СЕПП. Ралчева допълни, че от ДФЗ са изискали допълнителни документи, които ще се разглеждат веднага и ще се приключва проект по проект, но на практика по така разписаните наредби в почти всички проекти има разминавания. Най-честите грешки са в описването на декарите, кодовете, преходни, непреходни стопанства и редица други.

 

Общо 1400 проекта трябва да получат субсидии по мярка Агроекология, от които 218 проекта са в сектор агроекологично растениевъдство.

 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!

 

 темата за Агроекологични плащания във Форума на Фермер.БГ