Еврокомисарят по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош и земеделските министри на Германия и Естония откриха в Берлин най-голямото международно селскостопанско и хранително изложение в света – Зелена седмица 2014 с призив за подкрепа на семейното фермерство, предаде репортер на Фермер.БГ от мястото на събитието.

Срещата се състоя в Международния конгресен център на Панаира в Берлин в присъствието на над 2000 души – политици, министри, представители на неправителствени организации от агросектора и хранително-вкусовата промишленост, журналисти и гости от цял свят.

Зелена седмица 2014 е 79-то издание на форума, като в него изложители от над 70 държави от цял свят представят своята хранителна индустрия, селско и горско стопанство и градинарство.
[news]
Щанд на изложението има и България. 15 са фирмите-участнички от страната, които представят месни деликатеси, млечни продукти – сирена и кашкавали, етерични масла и козметика с розово масло, бели и червени вина, био продукти и мед, подправки и консерви, произведени в България.

Българският щанд ще бъде официално открит на 17 януари, петък от министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Той ще бъде посетен и от федералния министър на прехраната и земеделието на Германия Ханс-Петер Фридрих и
министъра на земеделието на Естония, която е съорганизатор.

В рамките на посещението си в Берлин земеделският министър Димитър Греков ще участва в Шеста среща на върха на министрите на земеделието 2014, както и в Глобален форум за храни и земеделие 2014.

Изложението Зелена седмица е отворено за посетители от 17 до 26 януари. Организаторите очакват над 400 000 посетители в дните на изложението, което го е най-мащабното от началото на провеждането му.



 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!