„Щастлив съм да видя, че има силното желание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство  да се постигне сделка за реформата на Общата селскостопанска политика тези дни“. Това коментира Eврокомисарят по земеделие Дачиан Чолош.

„Що се отнася до моя ангажимент към този процес: Ще направя всичко, за да постигнем споразумение, но това не значи, че ще приемам всички условия ...

Трябва да поддържаме баланс и съгласуваност на политиката ни, посочи още еврокомисарят и допълни: „В момента имаме 24 часа за постигането на споразумение за реформата на ОСП. За да преминем към споразумение, трябва да се вземе предвид чувствителността на всяка от участващите институции“.

Фермер.БГ приомня, че в момента в Люксенбург се провежда заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, както и дискусия по четирите основни предложения за регламенти от пакета за реформа на Общата селскостопанска политика (ОСП) – регламент за директните плащания, регламент за развитието на селските райони, регламент за общата организация на пазара на селскостопански продукти и хоризонтален регламент. Целта на Ирландското председателство на Съвета на ЕС е постигане на междуинституционално политическо споразумение по пакета за реформа.

Министър Димитър Греков участва в Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство.


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!