Изграждането на поливни съоръжения в Добруджа е сериозна инвестиция. Водата се вади от голяма дълбочина чрез сондажи. Независимо от това, земеделският стопанин Иса Феим инвестира в напоителни инсталации. Семейството на фермера обработва общо 80 000 дка в Добричка област, като базата на фирмата е разположена в село Зърнево.
 
 
През настоящата година Иса Феим ще напоява общо 15 000 дка с различни култури.
 
„Основните ни системи са пивоти. Имаме още капково и гравитачно напояване, но основно сме изградили пивотни системи”, разказва Иса Феим. С тези съоръжения се напояват основно овощните градини от 5000 дка и полетата с царевица. 
 
 
„С напояване резултатите са по-добри. Водата я вадим чрез сондажи от голяма дълбочина и излиза по-скъпо. В интерес на истината, това се отплаща”, допълва още земеделският стопанин. Присъстваме на финала на сеитбата на царевица, която ще се отглежда чрез напояване с пивотна система. Сушата през последните години в Добричка област е принудила Иса Феим да инвестира в сондажи и в поливни съоръжения.
 
 
„Тъй като държавата не ни помага в осигуряването на вода, трябва да го направим сами. Затова сме прокопали 25 сондажа, които работят и чрез тях поливаме”, обобщава Иса Феим. През миналата година е получил от 1000 до 1400 кг царевица от декар, сега при напояване очаква много повече. 
 
Поливни инсталации са изградени и в овощните градини на фермера, които той започва да засажда през 2001 г.
 
„Това беше стар кайсиев масив, сигурно 60-годишен, изкорених го и създадох нова градина. Вече имаме 1000 дка с кайсии. Цялото семейство има общо 5000 дка с овошки”, допълва още Иса Феим. На въпроса какви плодове отглежда, стопанинът казва, че му е по-лесно да отговори какво няма – дюли и лешници.
 
 
„Около 20-30 % от кайсиите пострадаха от сланата, но в сравнение с миналата година е по-добре. Тогава имахме по-сериозни поражения”. Районът е благодатен за отглеждане на овощни насаждения. Село Зърнево е разположено на границата на три области – Добрич, Шумен и Силистра. На това място напояването има традиции през вековете, тъй като само на 10 км от Зърнево се намира село Кладенци. Самото му име подсказва защо е било известно в близкото минало – заради наличието на цели 26 кладенеца, дълбоки около 500 метра. В безводната и суха равнина всяка капка вода е била ценна.  
 
Реализацията на плодовете у нас е болна тема за земеделския стопанин Иса Феим.
 
„С тези големи вериги магазини ние почти нямаме шанс. Затова основно изнасяме”, допълва още Феим. За да бъде успешна реализацията, изгражда цех с хладилни камери с нулеви и отрицателни температури, с нужните машини за сортиране, калиброване и опаковане.
 
 
„Създаваме сериозни работни места за района, това е социална политика. За да можем да правим качествено производство на плодове, ние се стараем да задържаме персонала целогодишно на работа. Затова сме разнообразили овощните видове – за да има уплътняване на времето за служителите”, казва още Иса Феим. 
 
Що се отнася до самия него, понятие като работно време не съществува. Цялото семейство е сериозно ангажирано в стопанството, всичко се измерва чрез положените усилия и качеството на труда.