На изложението SIMA, което се проведе в края на февруари 2015 г. в Париж, две машини на CLAAS получиха отличието „Машина на годината“, съобщава европейският сайт за земеделска техника Tractor.EU.  В категорията „Комбайни“ новият TUCANO убеди журито, а в категорията “Косачни механизми“ бленуваното отличие бе присъдено на DISCO 9200 с новия брус за косене MAX CUT.
 
TUCANO –комбайн среден клас, но с оптимален комфорт
Днес TUCANO има славата на най-добър в горния сегмент комбайни от среден клас. Осем модела покриват мощност от 245 до 378 к.с. Благодарение на системата за овършаване APS и APS HYBRID, тази серия се слави като подходяща за много култури и съчетава голяма производителност с високо качество на сламата.
 
С новия TUCANO, представен през лятото на 2014, CLAAS доразвиха тези качества, доближавайки го същевременно конструктивно и оптически до LEXION. Всички нови модели са снабдени с множество от белезите на комфорт на класа LEXION. Новият TUCANO се предлага в три серии: серия 500 с хибридна роторна вършачна система, серия 400 с APS и сламотръси, и серия 300 с традиционната вършачна система и сламотръси.
 
DISCO 9200 с новия брус за косене MAX CUT
CLAAS стартира с новия брус за косене MAX CUT през лятото на миналата година като собствена разработка. Той е сърцевината на косачните механизми DISCO от завода на CLAAS за машини за прибиране на зелен фураж в Бад Заулгау - Германия. Чрез разширяването на тамошното монтажно хале стана възможно самостоятелното изработване на този изключително важен за функцията и качеството на работа на машината компонент.
 
 
 
През лятото на 2014 бяха представени общо 28 нови модела с работна ширина от 2,60 до 9,10 м, при които вече е интегриран новият брус за косене MAX CUT. Двата косачни механизма DISCO 9200 BUSINESS и 9200 C BUSINESS предлагат професионална комбинация от косачни механизми за големи площи за големи ферми и наемни предприемачи. Косачният механизъм за големи площи DISCO 9200 освен това се предлага и като AUTOSWATHER със събиране на откоса.
Тази година на SIMA за пръв път се дава отличие „Машина на годината“. 19 технически редактори от осем европейски страни дават отличия в 17 категории за най-големите иновации в селскостопанската техника. Тази година награждаването беше организирано от френското списание „Terre-net”. Преди връчването на наградите на стартиралото през 1997 от журналисти на dlv (Deutscher Landwirtschaftsverlag) събитие се организираше на всеки две години на Агритехника. На Агритехника 2015 ще станат ясни победителите в категорията „Машина на 2016 година“.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!