Темата за въглеродното земеделие разглеждаме на поредния онлайн уебинар, част от кампанията "ОСП работи за нас: Гледай напред". Събитието ще се състои онлайн на 17 февруари от 14 часа. В рамките на два часа с експерти и фермери ще си говорим за въглеродното земеделие и за това как всъщност фермерите могат да го прилагат в стопанствата си.

Гласувайте: Нужни ли са повече пари по Ковид мярката и de minimis?

Постигането на нисковъглеродно селско стопанство като част от политиката за въглеродна неутралност до 2050 г. е основен фокус и ключов приоритет на Френското председателство на Съвета на ЕС.

В средата на миналата година Европейската комисия публикува законодателното предложение, което повишава амбициите на ЕС за намаляване на нетните въглеродни емисии с поне 55% до 2030 г. в сравнение с 1990 г. Всъщност селското стопанство ще има отговорната задача да намали емисиите си и да реализира повече съхранение на въглерод в почвата и биомасата.

Амбициите на Европа и на Френското председателство са огромни, но как всъщност фермерите могат практически да уловят повече въглерод, защото най-вероятно, колкото повече въглерод се улови в почвата, толкова повече пари би следвало да получи всеки земеделец. Разберете по време на събитието!

Гости в уебинара ще бъдат Веселин Спасов - фермер и автор на първата тематична книга у нас „Какво всъщност е Ноу Тил и какви са ползите от него” и Константин Харалампиев - експерт по въглеродно земеделие и въглеродни пазари.

Гледайте ни точно в 14 часа.

Линк за достъп: https://us02web.zoom.us/j/85449472400

Можете да следите събитието във Фейсбук страницата на Агри.БГ или в сайта!


Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg