„Животновъдите от цялата страна са готови на протестни действия“. Това се посочва в изявление на Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България (НАЖБ), изпратено до медиите.

„Всички структури искат да излязат да изразят недоволството си от бездействието на правителството „Орешарски“. Към днешна дата все още не са сформирани екипите във ведомствата. Министерство на земеделието и храните вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени“, посочва Синапов.

Според председателя на НАЖБ „животновъдите нямат яснота за изплащането на субсидиите през тази година. Не се работи по максималното усвояване на средства по Програмата за развитие на селските райони с цел да не бъдат загубени милиони в края на годината. Отделно няма яснота и за подготовката на следващия програмен период 2014 – 2020 г. за мерките, които се предвиждат за подпомагане на сектора“.

„Правителството трябва да започне да работи по-интензивно. В противен случай ние като асоциация повече няма да даваме кредит на доверие“, посочва в заключение Бойко Синапов.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!