Преслав Борисов и Цветан Димитров са новите заместник министри в Министерството на земеделието и храните.
 
Фермер.БГ ви съобщи по-рано миналата седмица за очакваното назначение на Преслав Борисов. Новият заместник-министър на земеделието е роден 1977 год. Завършва агрономство в Лесотехническия университет в София и магистратура Бизнес администрация в Бъкингамския университет във Великобритания. Работи като търговски директор за Източна Европа в "Агри-Лойд Интернеишънъл" – Великобритания. Бизнесът на Борисов обаче основно се свързва с една от най-големите зърнобази в Добруджа Доминьон грейн (край Каварна) – собственост на баща му – Пламен Борисов.
 
Вторият замесник на Мирослав Найденов, Цветан Димитров е роден на 2 декември 1957г. в гр. София. Завършил Тракийския университет, в Стара Загора, специалност „Зооинженерство". Завършил е редовна аспирантура през 1987 г. в Украинска селскостопанска академия с присъдено звание квалификация „Кандидат на селскостопанските науки".Има богат професионален опит в областта на земеделието. Работил е като научен сътрудник, завеждащ секция в Института по животновъдни науки - гр. Костинброд към Селскостопанска Академия (1987-1995 г.).Бил е изпълнителен директор на „Софрана - Зелена светлина" ООД , гр. София (1995-2002 г.) и на Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България (2008-2009 г.).
 

От февруари 2003 г. до август 2006 г. е заемал поста директор на Дирекция „Животновъдство" в Министерството на земеделието и горите, а от септември 2006 г. до юли 2008г. директор на Дирекция „Аграрно развитие" в Министерство на земеделието и продоволствието, от където е бил уволнен. Завежда дело срещу неправомерно според него уволнение и го спечелва, но не се връща на работа във ведомството. Член на експертния съвет по земеделие към ГЕРБ.