Бившият Министър на земеделието и храните - Валери Цветанов, най-вероятно ще е първият осъден министър от кабинета Станишев. Ако това стане факт, ще се сбъднат прогнозите, че буферното назначаване на "най-срамният и некомпетентен министър на земеделието" е билo с основна цел да се защити Министърът от началото на мандата "Станишев" - Нихат Кабил.

 

В подкрепа на тази теза е фактът, че в нито едно от последните си интервюта пред медиите, настоящият министър Мирослав Найденов не споменава за търсене на отговорност в лицето на Нихат Кабил. Припомняме ви, че всъщност по време на управлението на Нихат Кабил са осъществени най-много заменки на земеделски земи и гори.

 

Запознати коментират, че срещу назначеният от ДПС Валери Цветанов, има много обективни доказателства, които може да се използват в прокоратурата, докато срещу Нихат Кабил биха се сглобили по-трудно обвинения, които да издържат в съда.

 

Световната банка говори за престъпления от страна на МЗХ на стойност 500 милиона лв., но според данни на неправителствени организации тази сума възлиза от 2 до 8 милиарда лева, ако се изчислят всички щети, включително и загубеното биоразнообразие.

 

Според Мирослав Найденов определено е имало политически чадър над земеделското министерство, тъй като след шумното влизане на ДАНС през февруари месец всичко е заглъхнало и не е имало реакция на прокуратурата. По думите на Найденов в министерството е заварил страшни неща. Не става въпрос само за заменките, има и доста странни обществени поръчки. Имената от МЗХ, които се спрягат за евентуални присъди са : Стефан Юруков, Валери Цветанов , Мирослава Георгиева.

 

АГРА 2009 - Very nice office FUN movie by  Minister of Agriculture  Valery Tzvetanov
АГРА 2009 - Very nice office FUN movie by Minister of Agriculture Valery Tzvetanov
гледания: 618

Валери Цветанов - АГРА 2009

Валери Цветанов - АГРА 2009

 

гледания: 1193