Специализираното звено „Антикорупция“ към Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу бившия директор на Държавен фонд „Земеделие"  Мирослав Николов.
 
 
Той е обвинен за умишлена безстопанственост, от която е настъпила щета за фонда в размер на 19 950 лева, съобщиха от държавното обвинение. 
 
На 26 февруари 2014 г. Мирослав Николов е сключил договор за консултантски услуги в областта на връзките с обществеността и публичните комуникации с търговско дружество на стойност 19 950 лв. Същевременно в ДФЗ има дирекция „Връзки с обществеността, протокол и координация", в която работят достатъчно на брой служители. 
 
 
Освен това, въпреки че договорът не е бил изпълнен и не са извършени договорените дейности, на 9 юли 2014 г. по разпореждане на Мирослав Николов било извършено плащане към търговското дружество. 
Обвиняемият е с мярка за неотклонение „подписка". Разследването продължава. 
 
Мирослав Николов бе уволнен на 10 юли 2014 г. заедно със заместничката си Виолета Александрова с мотива, че не изпълняват задълженията си. При обстойна проверка в кабинета на Николов бяха намерени 42 документа без електронен архив, 55 с описание, но също без архив, 975 със заверени номера, но без описание и електронен архив. Общо 3593 документа, включително от началото на 2014 г., били неподписани.