Биогъби кладница и рукола на промоция са тазседмичните нови предложения на Фермерски пазар „Натурално“ в Пловдив.

Танева: Важно е да се развиват местните пазари и късите вериги

Организаторите предупреждават, че биогъбите кладница са в ограничени количества. Ако не успеете да се вредите за тях, винаги може да заложите на нестандартното с биогъби шийтаке на същия производител от Карловско.

Друго ново предложение е рукола на промоция, отгледана с много грижа и любов от млада двойка градинари от първомайското село Градина. Те са се погрижили на щанда им да има още моркови, целина, зелени салати и азиатски микс.

На днешния пазар „Натурално“ отново ще ви очаква роден производител на красиви платнени торби, за да ви напомни и насърчи, че пазаруването може да бъде и без найлонови торбички. Тази седмица те предлагат да закупите 2 комплекта малки торбички и да получите голяма торба като подарък.

И този петък жители и гости на Пловдив могат да пробват дърпан кашкавал от ферма в село Брестник. За да стане на конци обаче, трябва да го оставите малко на стайна температура, за да се отпусне, споделят тайната организаторите.

Фермери и производители на занаятчийски продукти от Пловдив и региона си дават среща днес на обичайното място – ул. Станислав Доспевски срещу входа на Градската художествена галерия, от 16:00 до 20:00 часа.