Първият български онлайн фермерски пазар farmhopping прекратява дейността си. Надценихме размера на пазара и подценихме необходимите инвестиции в бизнес модел, който е изпреварил времето си, съобщиха на своята официална страница собствениците на компанията.

Благодатно време за тиквите, излизат и на фермерския пазар

Платформата заработва през 2014 г., а три години по-късно отваря и своя физически магазин в София. За това време своята чиста храна в нея излагат над 600 ферми и малки производители. Равносметката са над 6000 клиенти и 40 хил. поръчки в цялата страна.

„В продължение на 5 години бяхме единственото място в интернет, където можеш за секунди да поръчаш директно от производителите истинска, чиста храна, и да я получиш от фермата до дома си в рамките на 48 часа,“ казват от farmhopping.

За съжаление, се оказва, че екипът е подценил инвестициите за развитието на един нов пазар и за изграждането на нужната логистична база. 

„Не можем да продължим без нужните ни средства, за да развиваме платформата, а инвестициите, които ни трябват, не се оправдават в малкия български пазар,“ допълват от там.

В края на официалното съобщение ръководството на онлайн платформата благодари на производителите и инвеститорите, които са повярвали в тях.

„Вярваме, че сме успели да докажем, че пазар за качествените продукти съществува, и че истината е в истинската храна, произведена с любов, старание и безрезервен труд,“ завършва управителят Росица Митова.