Демонстрация на гюзлеми с био сертифицирано телешко месо от Източните Родопи се подготвя за редовното издание на фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 10 април пред земеделското министерство в София.
 
 
Специалната рецепта е на Благовеста Василиева от „Дивата ферма“ в Източните Родопи, съобщиха организаторите на феста. Гюзлеми е типично източно-родопско ястие. Телешкото от фермата на Бети и Николай Василиеви е първото и единствено засега в България, което притежава сертификат за биологично производство. 
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:00 до 18:00 часа пред сградата на Министерството на земеделието от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
По традиция там се предлагат разнообразни фермерски и занаятчийски храни от малки производители: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите № 3 и № 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях работят в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина и са подкрепени от Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.