Байер КропСайанс проведе на 11 декември 2014 г. Годишна дистрибуторска среща в гр. София, за да обобщи пред своите партньори отиващата си 2014 г. и да обсъди с тях тенденциите в растителната защита за 2015 г.
 
По време на презентацията стана ясно, че екипът на Байер КропСайанс отправя поглед към бъдещето. Там фактите са следните: Земята, върху която може да се прави земеделие, е една изключително малка част в днешно време и това несъмнено означава, че земеделието ще се променя, технологиите ще се променят и именно това е, и ще бъде мисията на Байер КропСайанс и  патньорите ѝ. Добрата новина е, че от тази година компанията инвестира високи суми за развитие на нови продукти и технологии, които да спомогнат да посрещнем бъдещето спокойни и напълно подготвени.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:


 
 
Байер представи пред своите партньори и новите кадри в екипа, които ще се грижат за нуждите им и нуждите на техните клиенти – българските земеделски производители.
 
Г-н Жечо Мурзов, Мениджър Продажби в Байер КропСайанс запозна партньорите с постигнатите резултати през 2014 г. Той съобщи новината за добрия постигнат тренд с цели 14 % на пестицидния пазар, като основният ръст е отчетен при пшеницата. При нея най-впечатляващи са резултатите при фунгицидите със забележителните 60%. Това е провокирано от успешния старт  на новите продукти през 2014 г.
 
 „Тази година беше изключително динамична за пестицидния пазар в България, като от една страна това се  дължеше на екстремалните условия. От друга страна считам, че главна роля затова имаше и фирма Байер КропСайанс, понеже предложи на българския пазар два изключителни продукта – Сфера Макс и Зантара. Сфера Макс и Зантара бяха продуктите, които бяха движещите сили в сегмента на фунгицидите в житни култури и те се представиха блестящо в тази доста, доста специфична година. Това нещо, разбира се, ни помогна да излезем на предни позиции и да имаме един уникален резултат през 2014 г.“
 
По време на срещата бяха представени и актуалните продукти и програми за 2015 г.
 
Г-н Ивелин Тончев, отговорен за техническо развитие и регистрационна дейност в Байер КропСайанс заяви пред гостите, че стратегията на компанията е както да изкарва съвсем нови продукти, така и да разширява регистрацията на вече съществуващите.
От следващата година фермерите ще могат да използват препарата Протеус и при пшеница и ечемик, тъй като е разширена неговата регистрация и за този вид култури. Той е изключително ефикасен при нападение на растенията от въшки или дървеница.
 
Какво още да очакват фермерите от Байер КропСайан за 2015 г., разкри Жечо Мурзов, Мениджър Продажби в Байер КропСайанс: Вярвам, че през 2015 г.  Зантара и Сфера Макс ще защитят своите позиции и ще наберат още повече сили, защото много хора пробваха тези продукти през тази година и установиха тяхното много стабилно действие в екстремални условия. Новите предложения при житни ще ги оставя като изненада за зимните срещи на Байер КропСайанс, когато ще предложим изключителни продукти, които ще допълнят спектъра от фунгициди и земеделските производители ще имат още по-добри и персонализирани решения.“
 
По отношение третирането на семена  от  Байер КропСайанс  отново имат решение за третиране на царевицата и неговото име е Сонидо.  Сонидо, който е нетоксичен за пчелите е регистриран вече в България и ще позволи да се третират семената при царевицата като ще даде решение в борбата с телените червеи.
 
Освен новите продукти, на срещата бяха разяснени и основните златни правила за работа с продуктите на Байер КропСайанс, за да бъдат ефективни и щадящи за растенията.
 
Каква е оценката за днешната среща и работата през 2014 г. с партньорите, г-жа Ралица Янакиева, Мениджър Байер КропСайан сподели:
 
„Много се радвам, че на тази среща присъстваха нашите ключови партньори. Безспорно тази година беше изключително успешна за Байер КропСайанс България и това е, защото всички тези партньори и фирмите дистрибутори ни подкрепиха и предложиха, най-вече премиалните ни предложения, най-вече в лицето на Зантара и Сфера Макс. Радвам се, че продължаваме и с тях и в бъдеще, защото предстоят още нови и по-интересни решения.“
 
След деловата част,  домакините от Байер КропСайанс бяха подготвили и развлекателна програма. Тайните на виното, скечове от Руслан Мъйнов и ефектни танци повдигнаха настроението на гостите за един успешен завършек на 2014 г – както за фирма Байер КропСайанс, така и за партньорите на компанията.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!