След дълго отлагане, преди 10 дни по искане на Българския ветеринарен съюз (БВС) беше проведена среща с ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), на която от съюза на ветеринарите официално внесоха проект за Споразумение между БВС и БАБХ за обмен на информация и съвместна дейност, както и предложения на БВС за промени в договорите между ветеринарните лекари и агенцията.

 

Днес от БВС изпратиха ново писмо до ръководството на БАБХ с настояване за нова спешна среща по повдигнатите, но нерешени според ветеринарните лекари, въпроси. „На срещата беше постигнато съгласие за необходимостта от промяна на текстовете на договорите по чл.137а, чл.137б от ЗВД. Също така се взе решение Индивидуалните договори между ОДБХ и ветеринарните лекари да бъдат преработени след като се осъществи среща с представители на Държавен фонд "Земеделие" и Министерство на земеделието и храните.

 

В резултат на постигнатата договорка от срещата, БВС внесе писмо с Ваш вх. №. 2312/04.02.2014г. с проекто предложения на договори по чл. 137а и 137б, които във връзка със спешността на прилагането им на практика, трябваше да бъдат съгласувани и одобрени, и официализирани със заповед от Ваша страна. Също така с писмо вх. № 2099/31.01.2014г внесохме и проект на Споразумение между БВС и БАБХ, чиято цел е да улесни взаимната ни работа, да подобри комуникацията по между ни и да повиши ефективността на БВС и БАБХ“, пише в писмото до БАБХ, подписано от доц. д-р Тодор Маринков, председател на НС на БВС.

 

Според ръководството на съюза на ветеринарите повод за поисканата нова спешна среща е липсата на реакция от страна на БАБХ на никое от цитираните по-горе проекто документи. „Затова настояваме за нова, спешна среща с вас, поради невъзможността за нормална работа, както на ветеринарните лекари в страната, така и на животновъдите“, завършва писмото на БВС.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!