Българската аграрна камара (БАК) изпрати писмо до новия земеделски министър Кирил Вътев с целите, които организацията си е поставила.

Питаме ви: Какви са очакванията ви от Кирил Вътев като министър?

“Разчитаме и вие напълно да споделите тези наши цели. Те са за защита на доходите на производителите, засилване на българското производство на земеделска продукция, подкрепа на реализацията на българската земеделска суровина и подпомагане на земеделците в използването на повече научни постижения, технологии и иновации”, пише в писмото.

В писмото председателят на камарата Костадин Костадинов посочва, че друга цел на камарата е промотиране на ролята на земеделските производители в обществото по отношение на продоволствената сигурност, заетостта и развитието на селските райони. Както и по отношение на приноса им за опазване на околната среда.

“За постигането на тези си цели, изразяваме готовност както да ви съдействаме, така и да бъдем Ваш коректив при формулирането и прилагането на политиката за развитие на селското стопанство на национално, европейско и международно ниво. Включително и при вземането на решения, които касаят развитието на отрасъла”, пише в писмото Костадинов.

От БАК заключват с това, че остават в очакване за диалог и среща с министър Кирил Вътев.