15 милиона лева са предвидени за 2015 г. по схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на фермерите за изпълнение на мерките от Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните, съобщават от ДФЗ.
[news]
Целта на прилагането на схемата е да се подпомогнат земеделските стопани за покриването на разходи по дейности от задължителен характер, свързани с гарантирането на здравето на животните, както и недопускането на разпространение на заразни болести по животните. С помощта ще се покриват до 100% от допустимите разходи за услуги, свързани с изпълнение на мерките от Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните.
 
Помощта се предоставя в натура - под формата на субсидирани услуги, и се изплаща на доставчика на услуги (ветеринарните лекари и акредитираните лаборатории) за предотвратяване и ликвидиране на болести по животните.
 
Размерът на държавната помощ за едно животно се определя на базата на разходите за извършване на манипулации, лабораторно-диагностични изследвания и други.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!