Национално изложение по животновъдство Сливен 2013 ще се проведе на 21 и 22 септември (събота и неделя), съобщиха за Фермер.БГ организаторите.

В първия ден на изложението ще бъде поставен акцент на говедовъдството, като ще бъдат представени 180 говеда – 120 юници и 60 подрастващи женски за разплод. Практически това обхваща всички породи говеда, които се отглеждат в България, каза пред Фермер.БГ Атанас Атанасов, председател на НАРГПМС гр.Плевен. В рамките на изложението ще бъдат показани и френските породи месодайни говеда Шароле, Лимузен, Вожен. Откриването в събота ще е от 10.30 часа. От 11 до 14 часа ще се проведе презентиране, оценка и награждаване на животните и техните собственици. Говедовъдното изложение се организира от АРЧШП  гр.Русе, НАРГПМС  гр.Плевен, АРКП гр.Севлиево, АРМПГ гр.София, АБРГД  гр.Смолян, заедно с  Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

През втория ден на изложението ще бъдат представени овце, кози, коне и кучета.

Националното изложение по животновъдство град Сливен е най-мащабното по рода си у нас животновъдно изложение, посочиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Целта на Изложението е да се демонстрира богатото биологичното разнообразие от видове и породи стопански животни, отглеждани в България, да се покажат достиженията на животновъдството, както и да се определят насоките за развитие на селекцията. Изложението в Сливен е и отлична възможност за обмен на опит между българските фермери, както и осигуряване на контакти с фирми, предлагащи оборудване за животновъдни сгради, фуражи, ветеринарни препарати, научна литература и други услуги.

Изложението в Сливен се организира с подкрепата на Министерството на земеделието и храните.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!