Състоянието на животновъдството след 100-те дни от управлението на ГЕРБ ще обсъдят на форум в столицата три браншови организации. В дискусиите на форума в столицата ще се включи зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров и членове на парламентарната земеделска комисия, съобщи Агенция КРОСС

Въпреки приетите от новото правителство мерки, състоянието на животновъдството продължава да е тежко, според фермерите. Те очакват актуална информация от министерството на земеделието за конкретните мерки, които ще спасят отрасъла. Кризата в млечния сектор се задълбочава в цяла Европа.

Форумът ще премине в дискусии по 4 основни точки – усвояване на еврофондовете в отрасъла, Бюджет’2010, национални доплащания и държавни помощи, промени в законодателството и прозрачност при събсидирането на сектора.

Организатори са Националната асоциация на животновъдите, Националната асоциация на месо и млекопроизводителите и Браншовия съюз на животновъдите. Те не изключиха последващи протестни действия при липса на адекватна реакция от управляващите в сектора.

Началният час на събитието е 12.00 часа в зала 6 на НДК.