Животновъдът от Сливенско и досегашен Областен управител на Сливен, Марин Кавръков сдаде поста с емоционална и искренна декларация.

 

През своя мандата Марин Кавръков организира редица срещи и дискусии по проблемите на животновъдството, производството на мляко, пазарите на месо от българските ферми,  както и предизвикателствата пред отглеждането на биволи.

 

При сдаването на поста Областен Управител, Кавръков представи следната декларация :

 

„Благодаря на всички държавни и общински институции и граждани, с които работих в последните четири години. Не съжалявам за това, което направихме. Съжалявам за това, което не успяхме да направим” - пише Кавръков в обръщението си. А заветите му към бъдещия губернатор на Сливен са:

1. Не поставяйте партията над държавата. Партиите се управляват чрез устави, а държавата чрез закони. За не спазване на устава може да Ви изключат от партията, а за не спазване на законите да Ви осъдят.

2. Не се поставяйте в подчинено положение спрямо общините в областта. В държавната йерархия Вие, сте над тях. Не те контролират Вашите действия, а Вие техните.

- не търсете кмета на Община Котел, той не ходи на работа;

- не пречете на кмета на Община Твърдица да си приключи проектите. За първи път там се прави нещо смислено;

- не завиждайте на кмета на Община Нова Загора, той не е виновен , че работи добре;

- не спорете с кмета на Община Сливен, за него спора е губене на време и израз на лоша дисциплина.

3. Не спирайте моите проекти в Област Сливен. Довършете ги! Хората помнят този, който открива придобивките, а не този който ги измисля.

4. Не се отнасяйте с подчинените си, така като Вашите началници са се отнасяли с Вас. Те не са „ваши служители”, а държавни служители.

5. Не искайте повече власт. По закон Вие, сте „едноличен орган на властта” . От това повече е само „Абсолютната власт”.

6. Не оставяйте от София да Ви казват какво да правите – там се говори „по принцип”. Ако нямате идея, по-добре не правете нищо. Това е най- сигурния начин да си изкарате мандата.

7. Не използвайте медиите, като фотографски ателиета. Важно е събитието, Вашето действие и слово, а не снимката на първа страница.

8. Не пропускайте възможността да се запознавате с региона не по документи и карти, а „на живо”. Друга възможност да направите това с държавни средства няма да има.

9. Не употребявайте дейците на културата и културните институции като ПИАР агенции. Те имат друго предназначение и призвание. Ако Вие не ги разбирате и не им помагате , няма кой друг в Сливен да го направи.

10. Не областната администрация е държавна институция, а областният управител. Законът е определил тази форма, съдържанието е Ваша работа.

 

 

С решение на Министерски съвет от 5 юни 2013 г., Марин Кавръков, заедно с още 18 областни управители в страната, беше освободен от поста си. До избирането на титуляр временно изпълняващ длъжността управител на област Сливен е неговият заместник Пейчо Пеев.

 


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!