От години чешкият производител на трактори - Zetor, предлага семпли, здрави и на сравнително ниска цена за своята мощност трактори. Очакванията на фермерите обаче постоянно се покачват, което доведе до решението Zetor да пусне на пазара серията трактори Proxima със трансмисия Powershuttle.  Още от първоначалните тестове на новата Powershuttle трансмисия става ясно, че Zetor може да се конкурира и с останалите марки от този клас, които от по-рано внедриха системата Powershuttle. 


При качването в кабината, прави впечатление отлично регулируемият волан за управление, но също така и недобрата визия и четливост на много от аналоговите уреди в контролното табло. Първоначално нищо не прави силно впечатление като разлика между  новата серия "Power" в сравнение с "Zetor Proxima", външният дизайн е еднакъв - червени и черни линии, хромирани фарове. Съществената разлика обаче е именно в трансмисията, която е синхронизирана с 2 степенен Powershuttle с 3 нива на приплъзване. Видимостта от кабината е отлична, освен напред-нависоко и към небето, заради разположената ниско отпред вентилационна/климатична система. При оборудване и работа с челен товарач, видимостта е ненужно намалена.

Всички лостове и уреди за управление са много добре интуитивно разположени и лесни за управление, с изключение на двата лоста за ВОМ, които са разположени ниско в ляво от седалката. При работа с челен товарач и повдигане на тежък товар на 4,6 метра височина, Powershuttle трансмисията работи изключително плавно и тихо, като осигурява стабилност и запазва динамиката на двигателя. Zetor Proxima Power e с номинална мощност 99 к.с. и максимална - 109 к.с. Оборудван е с 4,2 литров турбо-дизелов двигател.